Història

Els inicis de LA COLLA d’Ontinyent es remunten a l'hivern de 1991, quan un grup d'amics participen amb eines i instruments de percussió menuda a Bocairent, acompanyant una esquadra i banda de música amb indumentària creada també per a l'ocasió.

A l'any 1.992 creix el grup amb la intenció de fomentar, difondre i dignificar la nostra música i les tradicions del nostre poble. S'introdueixen les dolçaines, amb una petita escoleta per nodrir el grup, i s'evoluciona fins al que som a l'actualitat.

Des de llavors, han estat nombroses les participacions, col·laboracions, concerts i aplecs realitzats per tot arreu del territori, acompanyant ballets, filaes i boatos, fins i tot s'han realitzat diverses sortides a països com França i Itàlia.

Des de sempre, hem col·laborat a les Festes Patronals del nostre poble de Moros i Cristians en honor al Santíssim Crist de la Agonia i de la Puríssima Concepció, i com no, a les festes dels nostres barris amb activitats, cercaviles, així com en la Cavalcada de Reis Mags d'Ontinyent i espectacles com La Dolçaina Màgica – Conte de Nadal.

La Colla és el grup encarregat de donar vida als balls populars que desfilen pels carrers d'Ontinyent a les festes del Corpus i Puríssima , com son el Ball del Cavallets, el Ball de la Tartuga i el Ball de l’Àguila, a mes d’aplecs i altres actes institucionals.

Durant aquesta trajectòria hem tingut diferents batutes que han dirigit el nostre grup: Quique Orquín, Lluís Muñoz, Saül Gómez, Mario Roig, Jordi Sempere i a l'actualitat, Jordi Soler; sent el planter del grup de, al voltant, 24 membres.

Premis

1er Premi d'interpretació per a Dolçaina i Percussió Ciutat d'Algemesi (2002)

1er Premi d'interpretació per a Dolçaina i Percussió Ciutat d'Algemesi (2003)

1er Premi d'interpretació per a Gran Colla de Xirimites i Percussió d'Altea (2006)

2on Premi d'interpretació per a Colles de Tabal i Dolçaina Ciutat de Manises (2007)

1er Premi al Festival Internacional de Bandas de San Remo - Italia (2009)

1er Premi d'interpretació per a Gran Colla de Dolçaines i Percussió Ciutat de Castalla (2015)

www.000webhost.com