Des de La Colla d’Ontinyent encetem els actes de commemoració del 25é aniversari amb la presentació d’un dels actes centrals organitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent, el “CERTAMEN PER A GRAN COLLA DE DOLÇAINES I PERCUSSIÓ CIUTAT D’ONTINYENT”, comptant amb la participació de la Diputació de València i la col·laboració de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, tots ells implicats amb l’objectiu de promoure i impulsar la cultura musical de la nostra terra.

Tindrà lloc el dissabte 22 d’Octubre de 2016 a partir de les 19 h al Teatre Echegaray d’Ontinyent, i participaran tres colles que reunisquen els requisits que regulen les bases. A les 17.30 h, les colles realitzaran un breu passacarrer pels carrers d’Ontinyent fins arribar al Teatre Echegaray, on hauran d’interpretar un pasdoble de lliure elecció com a peça d’assentament a l’escenari, que no serà puntuable, una obra obligada composada per Saül Gómez i Soler, i una obra lliure, estes dos últimes obres seran puntuades pel tribunal, que estarà format per persones de reconegut prestigi i rellevància dins del món de la dolçaina.

L’obra obligada “Rauxa i Foc” ha estat encomanada al nostre benvolgut amic, músic i membre de La Colla, Saül Gómez i Soler, qui en paraules d’ell descriu que ...la peça naix per commemorar els 25 anys de La Colla, un grup que és part essencial de la nostra ciutat, ja que es tracta d’una entitat cultural que ha sigut bressol de molts músics i que és, i continuarà sent, un referent al món de la dolçaina. L’obra està dedicada als membres que han format i formen aquest grup al qual em sent tan unit i agraït. És un viatge musical imaginari a través de diferents indrets i elements representatius de la ciutat (El cagalló del gegant, els Grifons, la Senda de la Campana, l’Aigua, la Cova de l’Avern, ...)

“Rauxa i Foc” fa referència a la campana més gran que trobem al campanar de Santa Maria, que data de 1563. Aquesta campana, antigament alertava els veïns dels perills que envoltaven la ciutat com ara el foc o els bombardejos a la guerra. Amb una música intensa, on el so del campanòleg sempre està present com si es tractara del toc de la campana. Les Colles participants intentaran mostrar els moments d'angoixa que sentirien els ontinyentins quan escoltaven el seu so.

www.000webhost.com